Societat 27/01/2012

Set dies de fred molt intens a partir de diumenge

Una bossa d'aire fred d'origen siberià farà arribar l'autèntic hivern durant el cap de setmana

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Els primers indicis de canvi ja es noten avui amb la presència de més núvols, i sobretot amb les pluges que aniran afectant les comarques de Tarragona, àmbits com el Penedès o el Garraf, i en menor mesura també alguns sectors del pla de Lleida. En aquests àmbits la pluja pot durar moltes hores i ser continuada, però tot fa pensar, en canvi, que a bona part de les comarques de Barcelona i de les de Girona no hi veuran ni una gota. Al migdia l'ambient serà ja més fred, i les temperatures no passaran gaire dels 10 graus, només al nord-est, on hi haurà algunes clarianes el termòmetre pujarà més.

El canvi de temps d'avui obrirà les portes a un cap de setmana més fred. Demà es notarà poc el canvi de temperatures, s'obriran moltes clarianes i al migdia els termòmetres pujaran fins i tot una mica més que avui. Compte, però, perquè dissabte a última hora, o ja durant la matinada de diumenge, s'escaparan ruixats a l'entorn de Barcelona (Barcelonès, Garraf, Vallès, Maresme...) que cauran amb una cota de neu de només 300 o 400 metres. No seria estrany, doncs, que diumenge comencés amb el Tibidabo enfarinat, però en tot cas seran fenòmens localitzats només en aquest petit grup de comarques.

Diumenge nevarà al Pirineu de Lleida, el vent guanyarà força als extrems del país i el canvi de temperatures serà ja evident. Tot fa pensar que la setmana que ve aquest fred s'anirà reactivant i que ens esperen almenys 7 dies de rigorós hivern, amb nevades puntuals a cotes baixes.

Podeu compartir informació i fotos sobre el temps a la Méteo Social mitjançant web o Twitter. Trobareu la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats