Societat 30/05/2013

L'enfrontament entre bombers i Mossos davant el Parlament, portada de 'The New York Times'

El diari nord-americà obre edició amb una fotonotícia de la protesta continguda a cops de porra

Ara
1 min

BarcelonaL'enfrontament d'aquest dimecres al Parlament entre els bombers i els Mossos d'Esquadra és portada al prestigiós diari nord-americà The New York Times i també en l'edició europea Internacional Herald Tribune. La fotografia és la imatge principal de portada del diari de Nova York. És una imatge del fotoperiodista Paco Serinelli, d'AP. S'hi veuen els bombers forcejant amb els policies. Al peu de la fotonotícia hi posa: "A Espanya, una topada entre equips d'emergència". I afegeix: "Els antiavalots van carregar a Barcelona contra els bombers que protestaven per les mesures d'austeritat".

Els Mossos van contenir ahir a cops de porra els bombers que protestaven a les portes del Parlament contra la reducció de pressupost de la campanya d'incendis d'aquest estiu. Els bombers van saltar les tanques de protecció i es van intentar acostar a l'accés principal, i en aquell moment es van enfrontar, amb cops i empentes, amb els agents del cordó policial.

Les imatges han fet la volta al món, tal com destaca Mèdia.cat. The Guardian, la cadena nord-americana NBC o The Huffington Post les van seleccionar entre les imatges del dia. La notícia també ha estat portada de l'ARA. L'edició digital en va publicar aquesta galeria de fotos.

stats