Societat 31/03/2017

Només una de les 36 víctimes d'assassinats masclistes jutjats el 2015 havia denunciat el seu botxí

Un 75% de les víctimes mantenien la relació o convivien amb el seu agressor

Montse Riart
1 min
Les víctimes de violència masclista rebran indemnització

BarcelonaNomés una de les 36 víctimes d'assassinats masclistes jutjats a l'Estat el 2015 havia denunciat el seu botxí. És una de les conclusions d'un estudi del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) fet públic aquest divendres. L'informe també destaca que un 75% de les víctimes mantenien la relació o la convivència amb el seu agressor.

Segons l'estudi, la manca de denúncies prèvies evidencia que les víctimes "havien amagat els maltractaments anteriors perquè confiaven que s'acabarien en algun moment". Per això ressalta la necessitat de "millorar la informació sobre les vies per denunciar i els instruments per protegir-se", així com la necessitat de "millorar els canals per detectar situacions de risc".

Víctimes més joves

2 de les víctimes d'assassinats masclistes del 2015 analitzats pel CGPJ eren adolescents. Aquest fet, segons els investigadors, ha fet baixar l'edat mitjana de les dones assassinades, que es situa en els 32 anys, la més baixa registrada fins ara.

3 de cada 4 dones mantenien la relació amb el seu assassí i un 76% tenien fills, 23 dels quals eren menors d'edat. 4 menors van presenciar directament l'assassinat o l'homicidi de la seva mare, segons l'estudi.

L'informe del CGPJ també indica que els càstigs pels assassinats i homicidis masclistes són més severs: de mitjana les condemnes el 2014 van ser de 18 anys, mentre que el 2015 s'eleven fins als 20 anys de presó.

stats