HABITATGE
Societat 17/09/2013

Els notaris andalusos hauran d'advertir sobre les hipoteques abusives

El govern andalús sancionarà els bancs i els notaris que no avisin els consumidors sobre les clàusules abusives

Efe
1 min
El vicepresident de la Junta d'Andalusia i conseller d'Administració Local i Relacions Institucionals, Diego Valderas./ EFE

SevillaEl govern andalús ha aprovat aquest dimarts l'avantprojecte de llei per a la protecció dels drets dels consumidors en la contractació hipotecària, que estableix sancions a les entitats bancàries en cas de clàusules abusives i també als notaris que no adverteixin sobre aquestes clàusules.

Amb la futura llei, la Junta diu que passa de la "resistència" a "l'ofensiva", i pretén protegir els drets dels firmants d'hipoteques i dels que tenen dificultats per afrontar-ne el pagament. Els bancs podrien rebre sancions de fins a 600.000 euros si no garanteixen la transparència en la informació que ofereixen.

La futura llei també inclou sancions per als notaris i registradors de la propietat en cas que el consumidor denunciï que no va rebre prou informació sobre els "excessos" en les clàusules durant la tramitació de l'escriptura pública.

El vicepresident de la Junta i conseller d'Administració Local i Relacions Institucionals, Diego Valderas, ha qualificat la futura norma de "pionera a Espanya" i ha explicat que la Junta confia que el Parlament autonòmic l'aprovarà abans del febrer del 2014.

stats