El nou cap dels Mossos demana als agents "no exposar-se a riscos innecessaris"

El comissari en cap Eduard Sallent aposta per "tornar a construir el futur" del cos

El nou cap dels Mossos d'Esquadra, el comissari en cap Eduard Sallent, ha enviat una carta a tots els membres del cos en què els demana "no exposar-se a riscos innecessaris" i a "protegir-se en tot moment i en totes les circumstàncies". "Vetllar per l'equip ara vol dir que tinguem cura del vostre benestar professional, de la vostra seguretat jurídica, de la conciliació entre la vostra feina i les vostres responsabilitats", ha expressat Sallent. També ha assegurat que la proposta de ser el nou cap dels Mossos li va causar "sorpresa" i ha volgut reconèixer la feina feta pel comissari Miquel Esquius, que els últims onze mesos havia dirigit el cos, a més de tots els altres que l'han precedit.

Buch canvia de nou el cap dels Mossos per “tornar a la normalitat”

"Penso que ara cal mirar endavant i que tornem a construir el nostre futur", ha dit Sallent a la carta –amb data del 8 de juny– adreçada als agents: "Hem de simplificar processos, hem d'eliminar burocràcia innecessària, hem de treure profit de la tecnologia i hem de modernitzar-nos allà on ens hàgim quedat obsolets". "Hem passat de canviar de destinació cada any al fet que ens costi molt arribar on volem anar o sortir d'allà on som. [...] Hem passat d'un torrent de promocions a esperar amb candeletes que en surti la propera. I aquesta és la realitat que hem de gestionar –ha afegit–. Cal que seguim construint sobre les moltes coses que ja s'han construït i que ens dona fonament i solidesa".

Sallent ha subratllat que "tenir cura de l'equip" ha sigut per a ell "una qüestió fonamental". "La proximitat cap a la ciutadania és el tret distintiu del nostre cos, i aquesta proximitat s'ha de notar també internament", ha sentenciat en la carta que ha rebut la plantilla.

Primera comissària superior a la cúpula renovada dels Mossos