Barcelona tindrà un nou centre de salut mental per a menors tutelats

El projecte contempla posar en marxa l'equipament a l'estiu

Els pròxims mesos es posarà en marxa un nou centre de salut mental per a menors tutelats amb l'objectiu que estigui en funcionament a l'estiu, segons ha avançat Europa Press, que cita fonts pròximes al projecte. El centre respondrà a una necessitat de tractaments específics per als menors de la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) de la Generalitat, que de moment només confirma que està treballant per oferir aquests serveis "com més aviat millor".

Últimament diverses veus com els sindicats i el síndic de greuges, Rafael Ribó, han demanat al Govern ampliar el suport per atendre els problemes de salut mental, addiccions i altres trastorns de conducta d'alguns menors sota la tutela de la DGAIA. 

Fonts sindicals han assenyalat que és positiu "diversificar recursos per a la infància", a l'espera de saber més detalls sobre el personal que integrarà el centre i els recursos i places de què disposarà, i han reiterat la necessitat de crear més places en centres davant la saturació dels actuals.

L'adjunta al Síndic per a la defensa dels drets dels infants i els adolescents, Maria Jesús Larios, ha lamentat a Europa Press que actualment no hi hagi un centre públic amb aquesta especificitat, i ha celebrat la iniciativa, amb reserves a l'espera de saber més detalls sobre el seu funcionament.

La falta de més recursos per a salut mental a la infància genera que molts nens tutelats estiguin en centres no específics, sense una supervisió especialitzada, cosa que els sindicats han vinculat amb un augment d'agressions.