Societat 29/07/2013

El nou Mercat dels Encants obrirà el 25 de setembre

L'emplaçament actual es mantindrà fins al 21 de setembre, quan començarà el trasllat de botiguers i parades al nou recinte

Ara
1 min
Canvis en el projecte i 240.000 euros per reparar els Encants

BarcelonaEl nou Mercat dels Encants ja té data per a l'obertura definitiva, el 25 de setembre. Així ho ha decidit l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), que ha fixat el dia 21 de setembre com a darrer dia de mercat a l'emplaçament actual i inici del període de trasllat de botiguers i parades al nou recinte.

Aquest nou calendari ha quedat definit després que se suspengués l'obertura del nou recinte –prevista inicialment per al 19 de juny– per tal de modificar el drenatge del nou edifici, que el 8 de juny no va suportar la pluja intensa que va caure a Barcelona, i va quedar inundat.

El nou Mercat dels Encants està situat a la cruïlla de l'avinguda Meridiana amb el carrer Castillejos, al barri de l'Eixample, i té una superfície total de 33.306 m2. El disseny de l'edifici vol conservar la idea de compra a l'aire lliure del mercat original, tot i que les parades quedaran aixoplugades i protegides del sol. Aquest doble objectiu el fan possible una coberta de gran altura i l'absència de parets exteriors.

Entre les característiques del nou emplaçament, cal d'estacar la capacitat per a 247 establiments, una zona d'aparcament amb prop de 300 places i nous magatzems i una zona de càrrega i descàrrega a disposició dels paradistes. Així mateix, es preveu que el nou mercat ampliï la seva oferta, especialment pel que fa als negocis de restauració.

stats