Successos
Societat 31/08/2021

Arresten tres persones més per l'assassinat descobert arran d'un control de trànsit a Tarragona

En total, la policia catalana ha fet sis detencions pel crim que es va destapar quan es va trobar una mà en un maleter

ARA
2 min
Un cotxe dels Mossos d'Esquadra en una imatge d'arxiu

BarcelonaJa són sis els detinguts per l'últim assassinat que s'investiga a Catalunya. El cas ha requerit que els Mossos d'Esquadra ajuntessin diverses peces d'un puzle que encara s'ha d'acabar de completar. Primer una patrulla de trànsit va detenir dos homes i una dona, quan els van trobar una mà al maleter del cotxe durant una inspecció rutinària. Dos dies més tard, es localitzava la resta del cadàver d'un home 80 quilòmetres més al sud, en un canal del riu Ebre. La incògnita ara és el mòbil del crim que va portar els sis arrestats a assassinar la víctima.

El jutge va decretar presó incomunicada i sense fiança per als primers tres detinguts –dos homes i una dona de 44, 57 i 54 anys, respectivament– durant el cap de setmana. Els altres tres arrestats, dues dones de 46 i 36 anys i un home de 20 anys, estan pendents encara de passar a disposició judicial.

Dijous una patrulla de trànsit de la Guàrdia Urbana de Tarragona va aturar un vehicle al carrer Jaume I de la ciutat després que el conductor cometés una infracció. Com que els agents van comprovar que tenia antecedents, van decidir inspeccionar el vehicle. Al maleter hi van trobar una mà. La patrulla va alertar els Mossos d'Esquadra, que en aquell mateix moment van arrestar un dels tres ocupants del vehicle. La Unitat d'Investigació Criminal dels Mossos va arrestar una segona persona aquell mateix dia, i la tercera, l'endemà.

La macabra troballa va portar els investigadors a escorcollar el xalet on vivien els primers arrestats, situat als afores de Tarragona. Allà van trobar-hi restes de sang, però cap rastre d'un cadàver. Dissabte el puzle es va començar a completar, després que es localitzés al canal dret del riu Ebre, a la població de Sant Jaume d'Enveja, el cos d'un home a qui després els forenses van confirmar que pertanyia la mà seccionada.

Entre dilluns i aquest dimarts, els Mossos han practicat les altres tres detencions. Un dels nous arrestats és una veïna de Sant Carles de la Ràpita, un municipi proper al punt on es va localitzar el cadàver. Segons els Mossos d'Esquadra, tots sis arrestats estan implicats d'una manera o una altra amb l'assassinat de l'home.

stats