Publicitat
Publicitat

El consum d'una nova droga legal s'estén al Regne Unit

La 'Ivory wave', també coneguda com a 'ona púrpura', 'Costa d'Ivori' i 'vanilla sky', és un substitutiu de la mefedrona. Les complicacions mèdiques provocades pel seu consum són similars a les provocades per la cocaïna i altres estimulants i inclouen acceleració del ritme cardíac, ansietat extrema, al·lucinacions i contraccions facials involuntàries.

Una nova droga legal que es ven per internet ha començat a circular entre els joves al Regne Unit i el seu ús ha causat ja diverses morts i ingressos hospitalaris, segons adverteix en el seu últim número la revista científica Emergency Medicine Journal. L'anomenada Ivory wave ("ona d'ivori"), és a la venda en forma de sals de bany, en paquets d'entre 200 i 500 mil·ligrams, i els experts encara no han determinat si conté substàncies classificades com a il·legals.

Les anàlisis revelen que la droga, que es pot inhalar o bé ingerir, conté un anestèsic (lidocaïna, utilitzada en odontologia per a operacions superficials i en tractaments veterinaris), així com un estimulant (MDPV, amb efectes similars a la cocaïna o les amfetamines), encara que indiquen que la composició de la substància és variable a causa de l'absència de controls. La Ivory wave, també coneguda com a ona púrpura, Costa d'Ivori i vanilla sky, és un substitutiu de la mefedrona (coneguda com a Miau-miau), un estupefaent que resultava senzill d'aconseguir a internet fins que es va prohibir l'abril de 2010 al Regne Unit després de diverses morts causades pel seu consum. 

Les complicacions mèdiques provocades pel consum d' Ivory wave són similars a les provocades per la cocaïna i altres estimulants i inclouen acceleració del ritme cardíac, ansietat extrema, al·lucinacions i contraccions facials involuntàries. La substància pot causar també psicosis paranoiques agudes, hipertèrmia i variacions severes en la pressió sanguínia, segons indica l' Emergency Medicine Journal. 
Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de