Societat 31/05/2013

Noves mesures per promocionar el comerç i fer-lo més competitiu

El comerç és una activitat econòmica vital per a Barcelona. És la principal generadora de llocs de treball, el 15% del total, i de riquesa, un 15% del PIB de la ciutat.

2 min

Aconseguir una oferta competitiva i diversificada, que sigui motor econòmic de la ciutat, un comerç innovador, modern i sostenible, vertebrador de la ciutat i el territori, cohesionador i integrador de la societat són els grans objectius del Pla d’Impuls i Suport al Comerç que es du a terme a la ciutat de Barcelona. El pla recull totes les polítiques municipals dirigides als professionals del món del comerç amb l’objectiu d’impulsar el model del comerç de la ciutat i ajudar el sector en uns moments difícils de crisi econòmica. Defensa els interessos del comerç, els protegeix i aborda els seus reptes des d’una visió transversal i integradora i ho fa destacant la importància del rol social, urbà i territorial del comerç de Barcelona. És un comerç de qualitat, de proximitat, integrador i cohesionador social -que fa barri- i alhora innovador, modern i sostenible i amb vocació internacional. Aquest comerç cal preservar-lo donant un impuls a un model associatiu i participatiu que sustenti econòmicament les entitats del món del comerç i fomentant una major integració entre les activitats del comerç i les activitats socials que tenen lloc a la ciutat i, especialment, en els districtes. El Pla fa una aposta clara per la innovació i l’emprenedoria, un reforç al coneixement i un impuls a la formació i la qualitat. Des d’una visió integral, el Pla estableix les bases per a una interrelació entre el comerç i altres activitats econòmiques com el turisme, la cultura, les tecnologies mòbils, la moda i el disseny. Aquests sectors representen oportunitats de creixement econòmic i també proporcionen una important despesa en compres, en un context on és necessari que el consum repunti. El Pla d’Impuls i Suport al Comerç compta amb un pressupost per aquest any 2013 de 6.910.000 €.

El comerç és una activitat econòmica vital per a Barcelona, i la principal generadora de llocs de treball, el 15% del total, i de riquesa, un 15% del PIB de la ciutat. El Pla dóna suport a un model de comerç únic, d’èxit i reconegut.

stats