Societat 26/03/2012

Cinc novetats culinàries per descobrir a Alimentaria

Aigua amb cafeïna, crispetes de pollastre o salsitxes de tonyina són algunes de les novetats de la fira d’alimentació i begudes

Thaïs Gutiérrez
2 min
Aigua amb cafeïna

BarcelonaAlimentaria ha obert aquest matí les seves portes al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, on hi ha més de 4.000 empreses del sector d'alimentació i begudes que han portat fins aquí els seus productes i les seves novetats. El saló espera rebre des d'aquest dilluns i fins al proper dijous més de 140.000 professionals.

Hem recollit cinc de les innovacions gastronòmiques més destacades del saló d'enguany:

1. Aigua amb cafeïna

Una de les novetats més destacades de la fira i que més curiositat ha aixecat és un nou tipus d'aigua mineral barrejada amb cafeïna. El producte el comercialitza l'empresa de Gandia Destilerias Ferri i segons ha explicat el seu gerent, Salvador Ferri, és "ideal per a les persones que necessiten una dosi extra d'energia". El líquid, que és completament transparent, es presenta en una ampolla de mig litre d'aigua mineral on hi ha una dosi de cafeïna equivalent a dues tasses de cafè. L'empresa preveu comercialitzar-la en breu al mateix preu a què es venen els refrescos.

2. Crispetes de pollastre

Un altre dels estands on han arribat més curiosos ha sigut el de l'empresa catalana Maheso, que ha creat unes crispetes de pollastre. Es tracta d'unes boles de carn de la mateixa mida que una crispeta, que es poden preparar a la fregidora o al forn i estan pensades per consumir amb família o amb amics i també per als més petits. Per ara el producte ja es comercialitza a bars i hostaleria i en breu esperen fer arribar a les botigues els paquets de quatre racions.

3. Te i vegetals en pols

El te verd en pols és molt més pur que el de fulles i conserva millor les propietats antioxidants d'aquest producte, segons els experts en aquesta infusió. A Alimentaria hem trobat una empresa catalana –The Matcha House– associada amb una companyia japonesa, que porten des del país asiàtic te verd triturat, un producte molt selecte que es ven a 1 euro el gram. A més, l'empresa comercialitza vegetals com la pastanaga o el moniato en pols per utilitzar-los com a condiments per cuinar.

4. Salsitxes de tonyina

Aconseguir que els nens i nenes mengin peix és un dels maldecaps de molts pares i mares d'avui en dia. Per això, s'ha creat la línia de salsitxes, mandonguilles i hamburgueses de tonyina que aparentment semblen de carn. L'empresa Isabel és la ideadora d'aquest producte que es vol fer un lloc entre els aliments infantils.

5. Xoriço per untar

Cada cop hi ha més persones que viuen soles i les empreses d'alimentació ho saben. Per això es multipliquen els paquets de productes d'alimentació unipersonals per tal d'evitar que el menjar es faci malbé. L'empresa de Lleó Pajariel ha anat una mica més enllà i ha fet evolucionar el xoriço típic d'aquella zona en una pasta per untar que es ven en dosis unipersonals pensades per a aquestes persones que viuen soles i a més tenen poc temps per cuinar.

stats