SOCIETAT
Societat 01/05/2012

El #novullpagar s'estén al País Valencià i a les Illes Balears

La Guàrdia Civil reté entre 15 i 20 vehicles al peatge d'Ulldecona-Vinaròs que l'han passat sense pagar. Al túnel de Sóller (Mallorca), diversos conductors també es neguen a pagar i són identificats per la policia espanyola

Arnau Nadeu
2 min

BarcelonaEl #novullpagar també ha arribat al País Valencià i a les Illes Balears, però amb conseqüències força diferents per als conductors que s'han sumat a la protesta. Al peatge valencià d'Ulldecona-Vinaròs (AP-7), un dels inclosos a la llista de la plataforma "Prou Peatges", entre 15 i 20 vehicles estan retinguts per la Guàrdia Civil després d'haver creuat la barrera sense pagar. Mentrestant, al túnel de Sóller, l'única via de les Illes amb peatge, diversos conductors s'han negat a pagar i, després de ser identificats i retinguts per la policia espanyola durant una bona estona, han pogut acabar passant el túnel.

"Ens hem negat a pagar i ens han deixat passar, però després la Guàrdia Civil ens ha fet aturar a l'àrea de servei del peatge", explica Jordi Martí, el conductor d'un dels cotxes retinguts al peatge d'Ulldecona-Vinaròs. L'insubmís assegura que la policia els vol "denunciar per qualsevol cosa" que pugui esbrinar durant el control, com ara "haver tocat el clàxon al peatge" o "haver sortit del cotxe només un moment sense l'armilla reflectant". Martí assegura que fa més de 20 minuts que els ha retingut la Guàrdia Civil i que els està demanant "tota la documentació possible, tant dels ocupants com del vehicle". A més, el retingut denuncia que els agents els han dit que no els entenen si parlen en català.

A les Illes Balears, diversos cotxes han creuat sense pagar el peatge del túnel de Sóller (Mallorca). Com en el cas del peatge d'Ulldecona-Vinaròs, els conductors que han decidit no pagar el túnel han estat retinguts durant una bona estona i identificats per la Guàrdia Civil. Segons el Col·lectiu Albaïna, associació local de Sóller, la policia "coacciona els conductors retinguts a pagar el peatge" però al final s'acaben veient "forçats a obrir la barrera". Membres del Col·lectiu ja van intentar passar ahir el túnel sense pagar i van ser "retinguts al cotxe durant més de 40 minuts". És per això que ja han interposat una denúnica contra la concessionària per retenció il·legal.

stats