Societat 17/07/2011

Els nudistes demanen que no se'ls prohibeixi aquesta pràctica

Aquest diumenge se celebra el dia internacional sense banyadors, festa a la qual s'ha unit l'associació naturista Els amics del Fonoll

Acn
2 min
Membres dels Amics del Fonoll i Gepec han celebrat el Dia sense Banyador la platja de Els Muntanyans, a Torredembarra / ACN

BarcelonaUn grup d'homes i dones s'han banyat aquest matí nus per reivindicar "que el nudisme sigui una opció més" entre els banyistes. Ho han fet a la platja de Torredembarra (Tarragonès). Així ho ha apuntat Marcel·lí Alsina, membre dels Amics del Fonoll, entitat convocant, qui ha reivindicat que les platges han de ser "espais públics que puguin compartir tots els tipus de banyistes". I és que les associacions ecologista i naturista demanen que als nudistes no se'ls destini a determinades zones per dur a terme aquesta pràctica la qual defensen com a "molt natural" i respectuosa amb les platges.

Alsina ha apuntat que l'objectiu és que a qualsevol platja de Catalunya s'hi pugui banyar nu com una opció igual de vàlida que altres com el topless. "Cada vegada està més acceptat i es veu més normal, tal com va passar amb el topless fa 30 anys", ha apuntat. El que denuncien és que siguin els ajuntaments que, a través d'ordenances de civisme, vulguin prohibir-lo als seus termes municipals. Malgrat que no és el cas de Torredembarra on l'ordenança defensa la pràctica del nudisme, per als Amics del Fonoll, "el nudisme és una llibertat que no cal regular". Segons Alsina no és una tema de drets sinó de la llibertat de l'ésser humà de mostrar el seu estat natural. "No creiem convenient que els ajuntaments es posin a regular-ho perquè realment no hi ha cap problema".

Per altra banda, com ha explicat Alsina, el fet de limitar certs espais a la pràctica del nudisme comporta que aquestes platges es converteixin "en un focus per als voyeurs i gent que busca algun tipus d'interès sexual que pensen que en aquella platja val tot i els nudistes han d'acabar marxant perquè no els agrada l'ambient que s'hi respira". "El més normal seria poder practicar el nudisme a totes les platges", ha apuntat.

stats