El 1.533 és el número de desempat per a les escoles bressol de Barcelona

La llista amb la puntuació definitiva sortirà d'aquí cinc dies

El Consorci d'Educació de Barcelona ha fet públic el número de desempat de la preinscripció per a escoles bressol per al curs que ve. A partir del número 1.533 s'ordenaran totes les sol·licituds que estiguin empatades en punts. 

A l'hora de matricular-se, cada infant té un nombre determinats de punts en funció de si té germans al centre o pares que hi treballen (40 punts), si viu a prop del centre que vol apuntar-se (viure dins l'àrea d'influència del centre dona 30 punts, per exemple), si els progenitors tenen l'ajut de la renda garantida de ciutadania (10 punts) o si l'laumne, els seus pares o algun germà té una discapacitat d'almenys el 33% (10 punts). 

Quan amb aquests barems hi ha infants empatats, s'utilitza un sistema a l'atzar per decidir qui té plaça i qui no, perquè les sol·licituds s'ordenen a partir d'aquest número. 

Després de conèixer la xifra de desempat, el 10 de juny es publicarà la llista de sol·licituds de preinscripció al web del centre amb la puntuació definitiva, i 8 dies després, el 18 de juny, es publicarà la llista dels infants admesos i dels que queden en llista d'espera. La matrícula encara no se sap quan es podrà fer i dependrà de l'evolució de la pandèmia per la crisi sanitària del covid-19.