Societat 18/03/2014

OBC: 70 anys en harmonia

L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya es prepara per una nova etapa amb un nou director titular

Ara
1 min

BarcelonaEra l'any 1944 quan Barcelona no disposava encara d'una programació regular de música clàssica. Davant aquesta reclamació de la ciutadania, el mestre Eduard Toldrà es va posar al capdavant de la que llavors es va conèixer com a Orquestra Municipal de Barcelona.Després d'un temps, especialment amb els mestres Franz-Paul Decker o Lawrence Foster com a directors titulars, va evolucionar d'una orquestra de ciutat a una formació internacional que oferia gires a l'estranger i feia enregistraments. Ja era l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

Aquest 2014, l'OBC celebra 70 anys portant la vessant més musical de Barcelona arreu del món, amb un prestigi que no ha deixat de créixer. Un dels ingredients clau és el paper que hi han jugat els directors titulars, que han deixat el seu gra de sorra en un projecte viu i en evolució constant.Pablo González n'és el director titular actual. Actuacions especials amb solistes i directors convidats, com Daniel Barenboim, Frank Peter Zimmermann, Ute Lemper o Marion Cotillard, avalen també la qualitat de l'orquestra, alhora que l'enriqueixen.

Amb L'Auditori com a seu pròpia des de 1999, a la carrera de l'OBC també destaquen gravacions que els han valgut el Grammy llatí en tres ocasions, entre altres reconeixements.Un nou pas en la seva evolució tindrà lloc durant la temporada 2015-2016, quan el mestre japonès Kazushi Ono prengui el relleu de Pablo Gonzàlez. Ara, durant tres setmanes, l'Orquestra Simfònica de Barcelona celebra el 70è aniversari amb activitats que reflecteixen les seves vessants professionals: l'educativa (amb el concert familiar 'Orquestra't'), la social (amb el programa 'Apropa cultura') i la musical (amb 'La simfonia dels mil', de Mahler).

stats