La neu obliga a utilitzar cadenes a una quinzena de carreteres

La neu que està caient al Pirineu i Prepirineu obliga a utilitzar cadenes a una quinzena de carreteres de la xarxa. Segons informa aquest dissabte el Servei Català de Trànsit (SCT), la carretera GI-521 està tallada de Riudaura fins a la Vall de Bianya- Sant Joan de les Abadesses en els dos sentits de la marxa. Algunes de les vies on es necessiten cadenes són la BV-4241 de Berga a Coll de Cabramorla; la BV-4031, des de la Pobla de Lillet fins a Toses; la BV-4243 a Castellar del Riu; la BV-5114 de Guardiola de Berguedà a Gósol. Tot i que encara hi ha complicacions per les nevades, la situació ha millorat una mica respecte d'aquesta matinada, quan calien cadenes per circular per una vintena de vies.

A més, el SCT informa que calen cadenes a la BV-5114, de Fogars de Montclús a Santa fe del Montseny; a la BV-5307, del Montseny a Seba; la B-401 a Vallcebre; la B-402, de Guardiola de Berguedà a La Pobla de Lillet; a la C-28, de l'Alt Àneu al Port de la Bonaigua; la C-38, de Camprodón a Molló; la GIV-4082, d'Alp a La Molina; GIV-5264, de Camprodon a Setcases; la GI-400, d'Alp a Toses; la GI-401 a Campdevànol; la GI-402 a Gombrèn.

Per últim, s'ha de circular amb precaució per gel a la calçada a la C-16 en el seu pas per Berga. La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté activada la fase d'alerta del pla Neucat almenys fins aquest dissabte a la tarda per risc de nevades al Pirineu i Prepirineu. La cota de neu està al voltant dels 700 metres.

Més continguts de