Societat 08/04/2014

Oci inclusiu contra l'estigma

Diverses entitats del Raval treballen perquè les persones amb un trastorn mental puguin gaudir d'una integració social i laboral plena

Ara
1 min

BarcelonaLa rambla del Raval s'ha omplert de vida aquest dilluns a la tarda gràcies amb una jornada lúdica que, coincidint amb el Dia Mundial de la Salut, clou les 'Jornades per a la salut mental del Raval. Treballem contra l'estigma'. Culmina així més d'un any i mig de feina entre diverses entitats, com la Fundació Tot Raval i Ràdio Nikosia.

L'objectiu de la trobada ha estat la lluita contra els estigmes que envolten a les persones diagnosticades amb algun problema de salut mental. Aquestes concepcions generalitzades els porten, moltes vegades, a dificultats d'integració social i laboral. Una de les activitats que s'ha dut a terme és una classe de zumba, impartida per personal del CEM Can Ricart.

Aquesta és la darrera i la tercera d'un cicle de jornades obertes impulsades des de la Comissió de Salut Comunitària en el marc del Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural de l'Obra Social La Caixa. Les dues primeres van comptar amb la participació de veïns, professionals, afectats i familiars, que van posar en comú experiències i propostes per combatre l'estigma i l'autoestigma, aquell que els fa creure que són persones menys valuoses a causa del seu trastorn.

stats