CAOS AERI
Societat 07/12/2010

L'OCU presenta una denúncia contra els controladors a l'Audiència Nacional

L'organització de consumidors els acusa de delictes contra la seguretat aèria per sedició, coaccions contra els interessos turístics i falsificació documental

Acn
1 min

MadridL'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha presentat una denúncia contra els controladors a l'Audiència Nacional pel "gravíssim caos aeri" que van patir els ciutadans, i prepara un recurs contenciós administratiu contra AENA. Segons l'OCU, els controladors han comès delictes contra la seguretat aèria en la vessant de sedició, de coaccions contra els interessos turístics dels ciutadans i passatgers i de falsificació documental per haver presentat baixes mèdiques, un delicte que es pot estendre als metges que les van signar. L'OCU ja ha avançat que sol·licitarà la llista dels controladors que havien d'haver estat a la feina i no ho van fer i demanarà que se'ls imputi.També presentarà una reclamació patrimonial al ministeri de Foment abans de presentar un recurs contenciós administratiu contra AENA com a responsable del "funcionament anormal dels aeroports". En aquest sentit, afirma que les companyies no han de poder adduir el suposat delicte dels controladors com a causa de força major.

A més, demana als ciutadans que s'han vist afectats per les conseqüències d'aquesta actuació "inacceptable" dels controladors que guardin els bitllets dels vols que no han pogut agafar i els tiquets de les despeses que han hagut de fer i que "no signin cap document on renunciïn a l'exercici d'accions". També aconsella guardar els fulletons publicitaris i informació dels paquets turístics afectats.

stats