SUCCESSOS
Societat 13/01/2011

Acusació i defensa xoquen sobre el mòbil de l'assassinat múltiple d'Olot

Mentre l'advocada defensora insisteix en les raons econòmiques, el lletrat de l'acusació particular ho nega i lamenta que es vulgui culpabilitzar els dos constructors morts

Acn
3 min

OlotL'advocada defensora del quàdruple assassí d'Olot, Núria Masó, ha dit avui que tot apunta al fet que l'acusat, Pere Puig, va cometre els dos últims assassinats, els dels dos treballadors de la Caja del Mediterráneo (CAM), per un deute d'uns 5.000 euros de la seva targeta que ell creia que ja estava saldat.

En declaracions als mitjans després que el jutge hagi pres declaració avui als testimonis d'aquests dos crims, Masó ha comentat que pel que sembla Puig va matar els dos empleats, Anna Pujol i Rafael Turró, perquè van ser ells que li van comunicar i li van certificar que encara tenia un deute impagat amb el banc.

"Havia fet els seus càlculs a la seva manera, ja que no en sap gaire, de fet ara està anant a l'escola. Creia que el deute estava saldat, però li van corroborar que era encara més gran del que esperava", ha indicat Masó, que ha afegit, tot i això, que és molt possible que existeixin altres mòbils a més de l'econòmic.

Els fets van succeir el passat 15 de desembre, quan Pere Puig, un paleta de 57 anys, va matar amb un fusell de caça major en un bar el constructor Joan Tubert i el seu fill Àngel Tubert, per als quals treballava, i poc després va disparar mortalment contra els empleats de la Caja del Mediterráneo (CAM) d'Olot.

Per la seva banda, un dels advocats de l'acusació particular, Carles Monguilod, ha considerat que el motiu del deute de la targeta de crèdit no és suficient, ja que es tractava d'un deute corrent i encara "tenia saldo disponible en aquesta targeta".

"Tant de bo el cent per cent dels ciutadans d'aquest país tinguessin aquestes càrregues econòmiques. Espanya seria un dels països amb menys problemes per arribar a final de mes", ha dit Monguilod.

"No tenia cap crèdit pendent més enllà de la targeta, cap reclam, cap conflicte, va entrar i va matar. No és veritat que hi hagués una situació econòmica esgotada, és fals, s'ho ha inventat algú", ha declarat.

L'advocat de la família de Joan i Àngel Tubert s'ha mostrat a més molest amb l'estratègia de l'advocada defensora de Puig, ja que considera que s'està "victimitzant l'assassí i criminalitzant les víctimes".

Monguilod es referia així a les declaracions de l'advocada defensora de Pere Puig, que ahir va afirmar, segons la seva opinió sense proves, que Joan Tubert havia requerit l'assassí perquè signés el seu acomiadament.

Carles Monguilod ha declarat a l'entrada del jutjat d'Olot que no es pot acusar d'un delicte de coacció els dos morts ni assegurar que li van donar a signar a Puig papers en blanc sense aportar proves sobre això.

"Aquestes acusacions són totalment falses", ha assegurat el lletrat, que ha demanat a més que "es deixi la memòria dels Tubert en pau".

Durant la jornada d'avui declaren vuit testimonis dels assassinats d'Olot, entre ells el director de la CAM, Antonio Fierro Solano, i la clienta de l'entitat María Antonieta Graboleda Matamana, a la qual Puig va amenaçar de mort si no se n'anava de l'oficina.

La ronda de declaracions dels testimonis es va obrir ahir amb les dels testimonis dels crims de Joan i Àngel Tubert al bar La Cuina de l'Anna i continuarà demà amb la dels familiars de les víctimes, a més de mossos d'esquadra que van participar en les primeres investigacions i els agents de la Policia Local que van detenir Pere Puig quan aquest es va lliurar voluntàriament.

stats