Societat 16/08/2012

La nova onada de calor dispara el risc d'incendi de cara al cap de setmana

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha alertat que les altes temperatures tornaran a posar el país en alerta, com a mínim, fins diumenge

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaLa nova onada de calor que afectarà el país a partir de divendres torna a disparar l'alerta pel risc d'incendi generalitzat. El conseller d'Interior, Felip Puig, ha alertat aquest dijous que les altes temperatures que s'esperen, com a mínim fins diumenge, elevaran el pla Alfa a nivell tres, que és el més alt, a la majoria de comarques. Puig ha reiterat l'amenaça que representen la suma de temperatures extremes i la sequedat dels boscos i ha resumit que, per tant, el risc no és només l'onada de calor. Per això, ha demanat màxima precaució.

El conseller ha especificat que divendres ja hi haurà set comarques de Lleida amb el nivell 3 del pla Alfa i que dissabte aquesta situació ja serà generalitzada. De fet, només en quedaran fora les comarques del Litoral central i nord. De cara a diumenge, la situació es complicarà encara més i només quedarà al marge de l'àrea de màxim risc el Maresme i, possiblement, l'Alt Empordà.

Puig ha recordat que aquesta situació d'alerta anul·la la possibilitat de dur a terme tasques agrícoles i que implicarà el tancament de massissos, encara que ha detallat que no es preveu que s'arribi a restringir l'accés a tants punts com la setmana passada, quan es van tancar onze massissos.

El conseller ha fet també una crida a la precaució, especialment dirigida als grups més vulnerables: gent gran, nens i malalts crònics. Puig ha recalcat la importància d'hidratar-se bé i ha inclòs els esportistes dins el grup de població que ha d'extremar les mesures de prevenció.

stats