Societat 20/08/2012

Termòmetres per sobre dels 40 graus i tempestes al Pirineu

Les temperatures extremes han arribat fins al Vallès i el Bages, en un dilluns on per fi han aparegut les tronades en punts de muntanya

Miquel Bernis
1 min
Les tempestes d'aquesta tarda vistes des del Vallès // Jordi Rodoreda

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Diversos indrets de l'interior i fins i tot del prelitoral han tornat a superar aquesta tarda els 40 graus en una altra jornada de calor extrema. Avui els 40 graus ja no només s'han superat a Ponent i a les comarques més interiors, sinó també al prelitoral i a la Catalunya Central: és el cas per exemple d'Artés, al Bages, on s'ha registrat la temperatura més alta d'avui a Catalunya (41 graus), o també de Castellbisbal, al Vallès Occidental, on s'ha arribat fins als 40,8. Altres temperatures de més de 40 graus són: Torroja del Priorat (Priorat) 40,5, Organyà (Alt Urgell) 40,5, Sant Salvador de Guardiola (Bages) 40,3, el Soleràs (Garrigues) 40,0. Al País Valencià destaquen els 39,2 d'Alcoi, i a les Illes els 37,5 registrats a Palma. Són tot dades dels termòmetres de Meteocat i d'AEMET.

La tarda també ha estat marcada per les tempestes que han afectat el Pirineu, un fet que no hauria de ser notícia, però que vist l'estiu sec que està suportant la serralada és una novetat. Les tempestes estan regant especialment el Ripollès i el nord del Berguedà, on s'han recollit ja més de 20 litres, però també han caigut 4 litres a Olot. Allà on s'han presentat els xàfecs les temperatures han caigut en picat: a Olot s'ha passat dels 37 graus als 22 en dues hores, i al Ripollès el termòmetre ha caigut per sota dels 20.

stats