Societat 26/06/2011

El pic de calor, dimarts

Aquest diumenge les temperatures han superat els 35 graus al pla de Lleida i els 30 a la costa

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaLa primera calorada de l’estiu continuarà durant la primera meitat de la setmana. Aquest diumenge les temperatures més altes han estat els 38 graus de Tornabous, els 37 graus de Seròs i els 36 de Lleida. A Girona s’ha arribat als 33, a Olot als 32, i fins i tot a Barcelona i a Tarragona el termòmetre s'ha enfilat fins als 30 graus. Aquestes temperatures es repetiran aquest dilluns, i encara seran una mica més altes durant el dimarts, el dia que l’onada de calor tocarà el seu punt màxim.

El risc d’incendis és alt (nivell 3 en una escala de 5) en comarques com les Garrigues, la Ribera d’Ebre, la Terra Alta o l’Alt Empordà, però ni Meteocat, ni l’Agència Espanyola de Meteorologia tenen vigent cap avís de situació de risc per les altes temperatures de cara a les pròximes hores.

La calor s’allargarà fins dijous, llavors el vent girarà a nord, tornarà la tramuntana a l’Empordà i tot plegat farà que les temperatures baixin ben bé 5 graus. Un ambient més suau que podria durar bona part de la segona part de la setmana.

stats