Societat 27/06/2012

Onada de calor: les temperatures més altes demà, divendres i dissabte

Aquesta tarda augmentaran els núvols prims i a última hora arribaran a caure algunes gotes amb molt de fang al sud i a ponent

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Ahir el termòmetre va pujar fins als 38 graus a Mollerussa, fins als 36 a Lleida, Tàrrega, Cervera i la Pobla de Segur, i fins als 35 a Olot, per destacar algunes de les temperatures més altes. Però on la invasió d'aire càlid està sent més intensa fins ara és al centre i sud de la península: Còrdova va registrar ahir una màxima de 44 graus, a Sevilla es va arribar als 40 i a Madrid als 39. Els mapes del temps apunten que a poc a poc aquesta bossa d'aire càlid s'anirà apropant al Mediterrani els pròxims dies.

Avui tot apunta a que els termòmetres s'enfilaran un graó més, i que per primer cop aquest estiu s'arribarà puntualment als 40 graus en alguns punts de ponent i de les Terres de l'Ebre. En ciutats com Girona, Vic o Sabadell el termòmetre rondarà els 35 al centre del dia, i a la costa s'arribarà fins als 30, tot i la humitat. Meteocat manté actiu l'avís de situació de risc per calor a les comarques interiors, davant la possibilitat que s'encadenin tres dies seguits amb temperatures extremes. AEMET manté l'alerta groga a l'interior del País Valencià, on les temperatures podrien superar els 36 graus. De fet, a la majoria d'indrets els termòmetres tocaran sostre entre demà, divendres i dissabte, i no serà fins dilluns que hi haurà una normalització clara de les temperatures.

Tot i aquest empatx de calor, avui el temps també tindrà espai per algunes sorpreses en forma de ruixats aïllats, aquesta tarda augmentaran els núvols, sobretot a ponent i al sud, i a última hora es podrien arribar a escapar algunes gotes de fang, tant al Pirineu com també sobretot en aquestes comarques del sud i de l'oest. Després d'això el cel tornarà a quedar clar, i no serà fins a la nit de diumenge a dilluns, quan comencin a baixar les temperatures, que reapareixeran alguns xàfecs.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats