SOCIETAT
Societat 08/02/2012

La gestió del 0,7% enfronta les ONGs

Les entitats estatals recelen que el Govern guanyi poder sobre els fons de la casella social de l'IRPF

Joan Serra
1 min
L'ELECCIÓ DEL CONTRIBUENT: ON DESTINAR EL 0,7% DE LA DECLARACIÓ DE LA RENDA
 El contribuent pot dirigir una petita part dels seus impostos a finançar programes de les ONGs o a sostenir l'Església catòlica. L'aportació del 0,7% de l'IRPF permet diverses variants, fins i tot marcar alhora les dues caselles.

BarcelonaLa lectura centralista del funcionament de l'Estat també ha arribat a l'univers de les ONG. Les entitats socials d'àmbit estatal han posat el crit al cel pels canvis que es divisen en la gestió dels recursos procedents de la casella per a finalitats socials de la declaració de la renda. Una sentència del Tribunal Suprem atorga a Catalunya -així com a les comunitats autònomes de la resta de l'Estat- la potestat en la tramitació, resolució i pagament de les subvencions vinculades als diners que l'Estat recapta pel 0,7% de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF).

La designació dels beneficiaris dels ajuts i els requisits d'accés queden en mans del govern espanyol. La resolució judicial -que respon a un recurs interposat per la Generalitat en l'etapa del tripartit- ha generat tanta satisfacció en les associacions catalanes com irritació en les d'abast espanyol. Un divorci que des de Madrid ja han fet explícit.

Podeu llegir el reportatge complet a l'ARA PREMIUM.

stats