SOCIETAT
Societat 02/12/2011

11 quilòmetres de cua a la sortida de Barcelona per la B-20 pel pont de la Puríssima

La primera fase ha arrencat a les tres de la tarda d'aquest divendres. La segona comença el dia 7, amb 450.000 vehicles més. Trànsit diu que la situació serà "incerta". Diverses carreteres presenten retencions

Acn
2 min
Trànsit a la Ronda Litoral de Barcelona/Xavier Bertral

BarcelonaA les tres de la tarda d'aquest divendres ha començat l'operació sortida del pont de la Puríssima. El Servei Català de Trànsit preveu dues "operacions sortida" per a aquest llarg pont de la Puríssima i ha posat en marxa un dispositiu especial, junt amb els Mossos d'Esquadra, que ja començat aquest divendres i s'allargarà fins diumenge.

La mobilitat, segons Trànsit, serà més "incerta", ja que els festius coincideixen amb dimarts i dijous, i una part de les famílies s'ha agafat el pont per davant i l'altre per darrere.

Així, en la primera fase, amb sortida 2 i retorn entre el 4 i el 6 de desembre, es preveu que surtin al voltant de 480.000 vehicles de l'àrea metropolitana de Barcelona, mentre que en la segona, amb sortida entre els dies 7 i 8, s'espera el moviment de 450.000 vehicles.

L'operació retorn se centrarà fonamentalment en el diumenge 11.

Durant la tarda d'aquest divendres Hi ha 11 quilòmetres de circulació amb retencions a a la B-20, a Barcelona en direcció Nord cap al Nus de la Trinitat. Hi ha circulació amb congestió a la B-10 a Barcelona en el mateix sentit.

La C-58, al Vallès Occidental presenta retencions entre Sabadell i Montcada.

Els horaris més complicats

Els horaris en els quals es preveu més afluència de vehicles són divendres entre dos quarts de sis de la tarda i les deu de la nit i dissabte entre les deu del matí i dos quarts de dues del migdia, pel que fa la sortida, i el diumenge 4 de cinc de la tarda a nou del vespre i el dimarts 6 de dotze del migdia a tres de la tarda i de cinc de la tarda a nou del vespre.

Pel que fa la segona part del pont, la mobilitat de sortida es concentrarà entre dos quarts de sis de la tarda del dimecres 7 fins a les deu de la nit i dijous de deu de la nit a dos quarts de dues del migdia. El retorn, en què s'hi pot sumar la mobilitat pròpia d'un cap de setmana, es concentrarà bàsicament diumenge, de les dotze del migdia a les tres de la tarda i de cinc de la tarda a nou del vespre.

A Barcelona ciutat, gran part de les escoles fan pont el dilluns i a l'àrea metropolitana s'ha optat majoritàriament pel dia 9, de manera que s'espera que el dimecres 7 tindrà un comportament similar a un dia laborable i el pont quedarà dividit en dues parts.

Com cada any, aquests dies de festa coincidiran amb l'inici de la mobilitat cap a les zones de muntanya i del període de compres nadalenques, motiu pel qual les zones properes als centres comercials poden concentrar gran afluència de trànsit.

També, aquelles localitat on es fan fires tradicionals com la de l'avet d'Espinelves (del 3 a l'11 de desembre) o el mercat medieval de Vic (del 5 al 8 de desembre).

Les carreteres més conflictives

Les vies més conflictives seran aquelles que van cap a zones de muntanya com la C-16, la C-17 i la C-14, així com l'A-2. També pot ser conflictiu l'accés a Espinelves per la C-25, que es troba condicionat per les obres de desdoblament d'aquesta via i es poden presentar complicacions, i els accessos a Andorra per la N-145 i la N-260.

stats