INVERSIÓ MILIONÀRIA
Societat 18/06/2012

Els opositors a Eurovegas porten la seva protesta a la Generalitat

Joan Serra
1 min
Els opositors a Eurovegas porten la seva protesta a la Generalitat

BARCELONALa Plataforma Aturem Eurovegas, que s'oposa al projecte de construcció del macrocomplex hoteler i d'oci projectat per Sheldon Adelson, va organitzar ahir una protesta a la plaça Sant Jaume de Barcelona per escenificar el seu rebuig a la inversió que Catalunya aspira a ubicar al delta del Llobregat.

Prop d'un miler de persones es van concentrar davant del Palau de la Generalitat al crit d'"Eurovegas, ni aquí ni enlloc" i "Amb el delta no s'hi juga". Pagesos de la zona del delta del Llobregat venien les carxofes a un euro i altres productes agraris per demostrar que al delta hi ha "un hort que alimenta Barcelona", deia l'activista Ariadna Costén.

La plataforma, que engloba unes 300 entitats cíviques, socials i polítiques, ha recollit unes 3.000 signatures en paper i 15.000 a través d'internet en contra de la instal·lació d'Eurovegas a Catalunya. "Hi ha altres formes de créixer econòmicament, en lloc d'una inversió com aquesta", deia a Sara Maroto, que participava en la protesta amb la parella i els seus dos fills.

ERC i ICV-EUiA, a la concentració

A la concentració també hi van participar representants polítics, com la portaveu d'ERC, Anna Simó, que va remarcar que Eurovegas "és un model més propi de territoris que no tenen capacitat productiva". "No pot ser que una inversió com aquesta es pugui justificar en nom de l'atur", va assenyalar. El secretari general d'ICV, Joan Herrera, que també hi va prendre part, advertia que el projecte Eurovegas "porta associat l'augment del blanqueig de capitals, la prostitució, les ludopaties i les màfies". El líder ecosocialista va apuntar que la inversió que la Generalitat negocia amb Adelson "aprofundeix en un model de desenvolupament basat en l'especulació urbanística i financera".

stats