Societat 04/08/2012

Controlat l'incendi d'Ossera, que ha cremat 17 hectàrees

Els Bombers han treballat aquest dissabte en quatre petits focs a Darnius, Pals, Seva i Begues

Acn
1 min

La Vansa i FórnolsEls Bombers de la Generalitat han donat per controlat a les 18.53 hores d'aquest dissabte l'incendi d'Ossera, al terme municipal de La Vansa i Fórnols (Alt Urgell), que ha cremat finalment 17 hectàrees de matoll i massa forestal, segons les dades provisionals facilitades pel cos d'Agents Rurals. Els Bombers de la Generalitat continuen treballant-hi amb una quinzena de dotacions, entre les quals hi ha dos mitjans aeris que es retiraran a l'ocàs. Les tasques d'extinció s'han vist dificultades per la dificultat orogràfica, la manca d'accessos i les característiques de la vegetació d'alta muntanya. Paral·lelament, els Bombers han treballat aquest dissabte en quatre petits incendis a Darnius, Pals, Seva i Begues.L'incendi de Darnius (Alt Empordà) s'ha declarat a les 13.18 hores a prop del pantà de Boadella. Hi han treballat 8 dotacions, el foc ha estat controlat en mitja hora i ha cremat només 300m2. D'altra banda, a tres quarts de quatre de la tarda han treballat 5 dotacions dels Bombers de la Generalitat a Pals (Baix Empordà) per extingir un incendi que ha cremat 100 m2 de vegetació agrícola al costat de la carretera GIV-6502.

A Seva (Osona) s'ha rebut, a les 16.15 hores, un altre avís d'incendi de vegetació, que també s'ha controlat ràpidament després de cremar uns 6.900 m2. Finalment, els Bombers han estat alertats d'un altre incendi a les 17.23 hores, al terme municipal de Begues (Baix Llobregat). En aquest cas, s'han mobilitzat 16 dotacions terrestres i dues d'aèries. A les 18.40 hores, s'han pogut controlar els dos flancs i s'han pogut retirar paulatinament els mitjans.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté el Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat) en prealerta.

stats