Societat 27/07/2013

La Generalitat adverteix de l'alt nivell d'ozó al Vallès i el Baix Llobregat

Demana a ancians, nens i persones amb problemes respiratoris que evitin activitats a l'aire lliure. L'elevat nivell d'ozó coincideix amb un episodi de forta calor

1 min

Protecció Civil de la Generalitat ha advertit aquest dissabte del risc que el nivell d'ozó troposfèric superi els 180 micrograms per metre cúbic a les comarques del Vallès Oriental i Occidental i al Baix Llobregat, per la qual cosa recomana evitar esforços a l'aire lliure en aquestes zones.

La Generalitat, d'acord amb les recomanacions de la Direcció General de Qualitat Ambiental, ha emèsl'avís de risc per superació del llindar d'informació d'ozó troposfèric en aquestes dues comarques de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Com a mesura preventiva, Protecció Civil ha recomanat a la població més sensible a la contaminació atmosfèrica -especialment ancians i nens o persones amb problemes respiratoris- que s'abstinguin de realitzar esforços físics a l'aire lliure, especialment en les hores de màxima insolació.

L'elevat nivell d'ozó coincideix amb un episodi d'onada de calor que afecta des de divendres tot Catalunya, especialment les comarques de Lleida i Girona.

stats