Societat 19/01/2012

Primera nit de patrulles veïnals a Alcarràs per prevenir robatoris en granges i masos

Una cinquantena de pagesos i ramaders es distribueixen en patrulles i asseguren que se senten "indefensos i burlats" davant una situació que fa mesos que dura

Acn
1 min
Un dels pagesos que ha començat a patrullar a Alcarràs / ACN

AlcarràsProp d'una cinquantena de pagesos i ramaders d'Alcarràs (Segrià) han iniciat aquest dijous a la matinada les patrulles nocturnes per detectar i prevenir robatoris en granges i masos del terme. Els pagesos asseguren que se senten ''indefensos i burlats'' davant una situació de robatoris continuats des del mes de novembre.

En aquest sentit, han assegurat que preveuen vigilar el terme durant les 24 hores del dia, per torns, fins que la situació es normalitzi. La seva tasca, però, només és dissuasiva, i per això mantenen contacte permanent amb la policia local del municipi i també amb els Mossos d'Esquadra.

Els afectats demanen una resposta de l'administració abans que passi cap ''desgràcia''. La crispació i indignació entre els pagesos era evident moments abans d'iniciar les patrulles.

Asseguren que des del mes de novembre estan sent víctimes d'una onada de robatoris que ha afectat bona part del col·lectiu agrícola del terme. Per això han decidit buscar aquesta solució, després de constatar que amb les patrulles dels Mossos d'Esquadra no n'hi ha prou per abastar els delinqüents.

Per la seva part, el president de la Comunitat de Regants d'Alcarràs i Vallmanya, Simeó Abad, ha destacat que un dels principals problemes que tenen és la dificultat per presentar denúncies als Mossos d'Esquadra, ja que consideren que és un procediment molt lent.

Abad ha assenyalat que els lladres s'emporten ''de tot'', des d'animals vius fins a estris i tot el que troben a l'interior de les propietats. A més a més, ha remarcat que els robatoris no només tenen lloc quan és fosc, sinó a les hores del migdia; per això ha assegurat que també faran vigilància en aquest moment del dia.

stats