Societat 10/05/2012

Un país, dues meteorologies

L'Estat s'ha gastat 200.000 euros en tres anys per crear una xarxa d'estacions paral·lela a la de Catalunya

Albert Balanzà
1 min
L'estació d'Espolla del Servei Meteorològic de Catalunya / DAVID BORRAT

BarcelonaL'Agència Estatal de Meteorologia ha inaugurat els últims mesos noves estacions de la seva xarxa, que es trepitja amb la del Servei de Meteorologia de Catalunya. Un nou cas de duplicitat, ara de l'Estat.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) no s'atura en el desplegament d'un servei que fa tres anys se situava en unes xifres discretes –28 estacions a tot Catalunya– i que ara gairebé s'ha triplicat.

Aquesta pugna no va ser tema de conversa el 19 d'abril en la reunió que van mantenir el nou director de l'Aemet, Daniel Cano, amb el director del SMC, Oriol Puig, en la qual Catalunya va demanar el traspàs de la titularitat de l'estació del Turó de l'Home. Però només vuit dies abans, l'agència catalana va elaborar un informe, a què ha tingut accés l'ARA, en el qual s'han identificat 13 casos de duplicitats. "En 12 casos ha estat l'Aemet qui l'ha motivat en instal·lar una estació al mateix terme municipal on ja n'hi havia una de l'SMC", apunta el document. Un dels casos, que veieu a les imatges, és el d'Espolla: un poble de 400 habitants de l'Empordà on hi ha dues estacions meteorològiques, una del Servei Català de Meteorologia i una altra de l'Agència Estatal de Meteorologia.

Més informació a l'Ara Premium

stats