Societat
Societat 21/07/2011

Els metges hauran de receptar per principi actiu i no per marca

La Ministra de Sanitat, Leire Pajín, s'ha reunit avui amb els consellers de sanitat de les diferents comunitats autònomes per aplicar els fàrmacs per principi actiu.

Marcos Freijo
1 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } El ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han acordat avui la prescripció de fàrmacs per principi actiu a tot l'Estat. A més, a la mateixa reunió, han acordat modificar el sistema de preus de referència dels medicaments. Aquestes mesures son algunes de les adoptades al Consell Interterritorial de Salut. Si aquestes mesures s'apliquen correctament podran suposar un estalvi de 2.000 milions d'euros.

La prescripció de receptes per principi actiu és un procediment que ja s'utilitza a algunes comunitats autònomes. Una d'aquestes és l'andalusa on aquest procediment es fa en el 90% dels casos.

A més, les comunitats autònomes i el ministeri han acordat també en treballar per a que la història clínica digital i la recepta electrònica siguin un fet a tot el país en el 2012.

La ministra de sanitat, Leire Pajín, ha destacat “la col·laboració i cooperació” dels consellers de salut de les diferents comunitats autònomes.

A més de totes aquestes mesures, la ministra ha anunciat un estalvi del 15% en el preu de tots aquells medicaments amb més de deu anys des del registre en el mercat i que no tinguin un genèric.

stats