Societat 05/02/2015

El Papa, als bisbes: "A l'Església no hi ha lloc per als que abusen dels menors"

Francesc escriu a les conferències episcopals per demanar-los que no encobreixin els casos de pederàstia "per evitar l'escàndol"

Efe
1 min
El papa Francesc pronunciant un discurs avui, al Vaticà, en la cloenda del Congrés Mundial de l'entitat Scholas Ocurrentes / EFE

Ciutat del VaticàEl papa Francesc ha demanat escrit als bisbes per demanar-los que garanteixin la seguretat dels menors a les parròquies, que han de ser "cases segures" per a les famílies, i els ha recordat que "no hi ha lloc a l'Església per als que abusen dels menors".

La petició es recull en una carta difosa avui però enviada dilluns als presidents de les Conferències Episcopals, als superiors d'instituts de vida consagrada i als de les societats de vida apostòlica.

"Correspon al bisbe diocesà i als superiors majors la tasca de verificar que en les parròquies i en altres institucions de l'Església es garanteix la seguretat dels menors i dels adults vulnerables", apunta. El pontífex crida a les diòcesis a establir programes d'atenció a les víctimes de pederàstia, que han de poder comptar amb "l'aportació de serveis psicològics i espirituals". "Les famílies han de saber que l'Església no escatima cap esforç per protegir els seus fills, i tenen dret d'adreçar-s'hi amb plena confiança, perquè és una casa segura", ha afirmat.

El text afegeix: "No es pot donar prioritat a cap altre tipus de consideració, de la naturalesa que sigui, com, per exemple, el desig d'evitar l'escàndol". Per aquests motius, Bergoglio sol·licita la col·laboració "plena i atenta" de la comissió per a la tutela dels menors, que es reuneix des de demà fins diumenge.

stats