Societat 13/06/2014

El papa Francesc, sobre la independència de nacions com Catalunya: “Cal estudiar cada cas”

En una entrevista a 'La Vanguardia' el papa Francesc considera Espanya com "una nació que no compta amb un antecedent d'unitat forçosa", raó per la qual assegura que una secessió "cal agafar-la amb pinces"

Europa Press
1 min
El papa Francesc, a la plaça de Sant Pere del Vaticà / EFE

MadridEl papa Francesc considera Espanya com "una nació que no compta amb un antecedent d'unitat forçosa", raó per la qual assegura que una secessió "cal agafar-la amb pinces i analitzar cas per cas". Segons el Papa hi ha casos que poden ser justos i altres que no, sense entrar a valorar si Catalunya respon al primer supòsit o al segon.

En una entrevista de 'La Vanguardia' recollida per Europa Press i després de ser preguntat per les relacions entre Catalunya i Espanya, el Papa ha distingit entre la independència per emancipació –com les americanes que es van emancipar dels estats europeus– i per secessió, de la qual ha posat com a exemple l'antiga Iugoslàvia.

"Hi ha pobles amb cultures tan diverses que ni amb cola es podien enganxar. El cas iugoslau és molt clar, però jo em pregunto si és tan clar en altres casos, en altres pobles que fins ara han estat junts". Per això, i després d'alertar que tota divisió el "preocupa", ha demanat analitzar aquestes situacions cas per cas: "Cal estudiar cas per cas. Escòcia, la Padània, Catalunya. Hi haurà casos que seran justos i casos que no seran justos".

stats