Societat 14/11/2011

Enganxats al paraigua fins dimecres

Aquesta tarda els xàfecs començaran a estendre's un altre cop i demà plourà amb ganes i arreu

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaCom ahir va passar al migdia a l'entorn de Barcelona, aquesta nit els xàfecs han tornat a afectar poques comarques però han descarregat amb força. A Mas de Barberans hi han caigut més de 60 litres per metre quadrat des d'ahir al vespre, però, en canvi, ben a prop d'aquest indret, per exemple a Amposta i a Tortosa, gairebé no s'hi ha vist ni ploure. Xàfecs irregulars que durant el dia d'avui aniran a més, a la costa i al prelitoral amb el pas de les hores el risc de ruixats augmentarà, i a partir del migdia el paraigua es farà necessari a molts indrets, encara que sigui, per ara, només en forma de ruixats curts i sobtats.

Durant la nit arribarà una borrasca important, ja de matinada els xàfecs podrien ser forts a la Costa Daurada, terres de l'Ebre o fins i tot al Pla de Lleida, on alguns aiguats hi podrien acumular més de 30 litres en poca estona. El gruix de la borrasca arribarà demà al matí, i si es confirma la seqüència temporal de la pertorbació, el de demà podria ser un matí complicat pel trànsit, amb xàfecs a moltes comarques i alguns d'intensos. A la tarda les pluges s'anirien concentrant cada cop més cap a les comarques de Girona, on també alguns ruixats hi seran forts.

Dimecres serà un dia insegur, però ja només amb ruixats puntuals, sobretot a la costa, i ara mateix els mapes del temps fan pensar que el sol s'anirà imposant amb el pas dels dies, dijous i divendres ja només plouria al sud del País Valencià i de les Illes.

Més que mai us recomanem que seguiu atents als canvis de les previsions mitjançant www.ara.cat/meteo, perquè la setmana es presenta molt variable.

stats