Societat 22/02/2012

Els 10 parcs temàtics més estranys del món

Atraccions que consisteixen a demanar una hipoteca o a sentir la pudor dels carrers del Londres victorià, entre els projectes més singulars

Ara
2 min
Parc dedicat a la democràcia

BarcelonaLa revista 'Time' ha fet una llista dels parcs temàtics més estranys del món. Entre els més destacats, un parc dedicat a Napoleó i un a la democràcia.

1. Napoleonland: Cap al 2014 els francesos tenen previst iniciar la construcció d'un parc temàtic dedicat al controvertit líder francès Napoleó. S'hi recrearan batalles com la de Trafalgar o Waterloo i la decapitació de Lluís XVI.

2. Grutas Park: A prop de la capital de Lituània, Vílnius, hi ha un parc temàtic que, si bé no té muntanyes russes, està íntegrament dedicat a l'època soviètica. Hi ha escultures, parc de jocs i fins i tot un restaurant temàtic.

3. Holy Land Experience: El parc de la terra sagrada recrea com eren els 'escenaris' que va trepitjar Jesucrist. El mercat de Jerusalem de fa 2.000 anys o una recreació de la crucifixió de Jesús són alguns dels atractius d'aquest parc cristià que recorda el que Ned Flanders va construir en un capítol de 'The Simpsons'.

4. BonBon Land: Un parc d'atraccions dedicat a l'escatologia i l'humor marró? Sembla una broma, però a BonBon Land, a Copenhagen, hi ha atraccions que recreen les situacions més estranyes: gavines defecant a la boca d'un cocodril o una atracció que recrea la 'marca dels calçotets'.

5. Hacienda Napoles: És possible convertir l'estrambòtica casa d'un famós traficant de drogues colombià en un parc temàtic? Després de la mort del camell Pablo Escobar, uns empresaris van creure que sí i van transformar la seva mansió en un homenatge a l'home. S'hi pot trobar, fins i tot, el primer avió que va fer servir per portar un carregament de drogues al Regne Unit.

6. La república dels nens: Ideat per la fundació d'Eva Perón per ensenyar als més joves les virtuts de la democràcia, 'La república de los niños' és un parc temàtic argentí en què es pot escollir Congrés, negociar hipoteques... El somni de qualsevol nen, vaja.

7. Dickens World: Engegat en el moment en què la crisi es començava a materialitzar, aquest parc temàtic que recrea el Londres de Charles Dickens (amb olors de col i robatoris inclosos) ha estat un estrepitós fracàs econòmic.

8. Love Land: El parc de l'amor, o el parc del sexe? A Corea, el Love Park dóna la benvinguda als seus visitants amb coreografies sexuals i objectes fàl·lics a tot arreu. Ho van intentar imitar a la Xina, però les autoritats van obligar a tancar-lo.

9. Dollywood: Quin millor reclam per a un parc d'atraccions que la reina del 'country'? No, no és una broma. La cantant i ara empresària Dolly Parton té l'honor de ser propietària del parc d'atraccions de més èxit de Tennesse. I tot gira a l'entorn del seu nom: des del nom del parc, Dollywood, fins al dels cotxes de xoc, Dolly's Demolition Derby.

10. Shijingshan: "Disney queda molt lluny, visita el parc d'atraccions Shijingshan de Pekín". Era l'eslògan d'aquest equipament construït el 2006 a la capital xinesa, i descriu perfectament la voluntat dels creadors: fer un Disneyland a la xinesa. El problema? S'hi assembla massa, i la majoria d'atraccions i personatges són còpies: de l'ànec Donald a la Ventafocs.

stats