Pares d'una escola de Premià acampen al centre com a protesta pel canvi de direcció

L'acampada indefinida és la primera de les accions previstes "fins que no hi hagi un canvi en aquesta decisió" d'Ensenyament

Un grup de pares de l'escola Mar Nova de Premià de Mar ha decidit acampar al centre de manera indefinida com a protesta pel canvi en la direcció. Segons han informat a través d'un comunicat, els Serveis Territorials d'Educació "han pres la decisió unilateral de destituir l'equip directiu" actual malgrat que ells, professors, i partits polítics del municipi s'hi han oposat.

També han explicat que l'acampada és la primera d'un conjunt d'accions que pretenen dur a terme "fins que no hi hagi un canvi en aquesta decisió". Un exemple ha tingut lloc també aquest mateix dilluns, quan des de l'AMPA de l'escola han entrat per registre a la seu dels Serveis Territorials 104 peticions dels pares demanant que es faci "marxa enrere en la imposició de la direcció".

Els pares han iniciat aquesta protesta després que ahir la inspectora de zona, Margarita Palà, comuniqués de manera oficial la nova direcció als professors. També han explicat que dimarts passat una representació del Consell Escolar del centre es va reunir amb Palà i l'adjunta en la direcció dels Serveis Territorials del Maresme. En aquesta reunió van presentar un certificat del claustre on tots els professors, excepte l'actual directora, mostraven el seu suport a la candidatura de l'actual secretària per assumir la direcció de l'escola, i un manifest signat per tots els grups municipals de Premià de Mar, excepte CiU, contra la "imposició" d'una direcció externa.

A més de reunir-se amb els Serveis Territorials, el cas també ha arribat al Parlament a través d'ICV-EUiA, que ha fet arribar a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, un escrit demanant una reunió.

El president de l'AMPA del centre educatiu, Jordi Estarlich, ha afirmat que la Mar Nova "és una escola amb un projecte educatiu innovador, de qualitat i cada vegada més reconegut. Canviar la direcció, encara més de manera forçada i antinatural, seria un atac a la línia de flotació de l'escola". "No tenim res en contra del nou director, però farem el que sigui perquè no assumeixi el càrrec", ha afegit l'AMPA.

De la seva banda, l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, ha manifestat que el departament d'Ensenyament "està aplicant el procediment habitual en el relleu en la direcció de la Mar Nova i, en cap cas, es tracta d'un càstig al centre ni es posa en perill el projecte educatiu". En declaracions a Ràdio Premià, Buch ha destacat que, com alcalde, és el primer a defensar l'escola si en algun moment estigués en perill".

Més continguts de