Ensenyament
Societat 16/06/2011

El Parlament aprova mantenir la sisena hora a totes les escoles

La Cambra catalana insta a Ensenyament a fer marxa enrere en la seva supressió. La moció ha sumat els vots de tots els grups excepte CiU i l'abstenció de Laporta

Sònia Sánchez
2 min

BarcelonaEl Parlament de Catalunya ha aprovat aquesta tarda de dijous mantenir la sisena hora a totes les escoles públiques de primària per al curs 2011-2012, en contra del que preveia el Departament d'Ensenyament.

Una transacció entre PSC, PP i ERC ha permès aprovar aquesta moció, que havia estat presentada pels socialistes catalans, amb la qual la Cambra catalana "insta el Govern" a mantenir la sisena hora a tots els centres pel curs vinent. CiU hi ha votat en contra i només Joan Laporta s'ha abstingut.

La diputada responsable d'Ensenyament de CiU, Neus Munté, va reconèixer que les mocions del Parlament "obliguen al seu compliment", però va argumentar que "a aquestes alçades de curs les plantilles per al curs vinent ja estan fetes i s'han organitzat amb un altre càlcul", en el qual se suprimia majoritàriament la sisena hora i només es mantenia en alguns centres d'entorns desafavorits. Munté va criticar "l'oportunisme" del PSC en presentar aquesta moció "quan coneix perfectament els terminis i sap que en aquests moments les plantilles de centre ja estan fetes".

La moció aprovada al Parlament reclama també que "qualsevol reformulació de la sisena hora es faci amb el consens del Parlament i de la comunitat educativa, i dins de l'estratègia per reduir el fracàs escolar", punt que ha estat aprovat també amb l'oposició de CiU i l'abstenció de Laporta.

La resta de text, que obliga el Govern a fer "un anàlisi sobre el cost de la sisena hora des de la seva introducció, una avaluació del seu impacte en la millora de la qualitat de l'educació pública i del nivell d'aprenentatge" i a "presentar un pla de xoc contra el fracàs escolar en la propera legislatura", s'ha aprovat per unanimitat de tots els grups del Parlament.

stats