Societat 13/07/2016

El Parlament Europeu demana la retirada del Pla Hidrològic de l'Ebre

El comitè de peticions vol que la Comissió Europea rebutgi el segon pla de conca del govern espanyol

Ara
1 min
Rebuig dels eurodiputats al pla de conca de l'Ebre

BarcelonaCop de porta del Parlament Europeu al Pla Hidrològic de l'Ebre del govern espanyol. El comitè de peticions ha demanat aquest dimecres la seva retirada, tal com recull l'ACN, amb l'aprovació de l'informe que va fer la delegació d'eurodiputats de l'Ebre al mes de febrer. El document ha rebut 22 vots a favor i 9 en contra, i es demanarà a la Comissió Europea que manifesti el seu rebuig al pla.

Més enllà d'això, s'ha introduït una esmena més contundent, per part dels eurodiputats catalans d’ERC-NeCat, CDC, ICV, PSC i l’exmembre d’Unió Francesc Gambús, que ha rebut 19 vots a favor i 12 en contra. Aquesta esmena afegeix que en el seu segon cicle "no s'inclouen totes les deficiències identificades per la Comissió Europea el març del 2015". Malgrat haver rebut el vistiplau per 7 vots de diferència, el grup liberal no ha permès votar a Ramon Tremosa, sinó que ha enviat representants de Ciutadans i UPyD, que s'hi han oposat.

D'altra banda, els eurodiputats han rebutjat una esmena del PP que excloïa les crítiques a la gestió de l'aigua del govern espanyol, concretament als cabals ecològics, que incorpora el text. Al contrari, el comitè de peticions ha reivindicat que el cabal sigui "suficient per aconseguir una conservació favorable de l’espai natural". L'informe dels eurodiputats deia que l'estat espanyol hauria de canviar "completament" el seu model de gestió dels recursos hídrics, donant prioritat als requisits mediambientals enfront dels socioeconòmics.

stats