Societat 24/03/2011

El Parlament Europeu aprova el permís únic per als immigrants legals

La directiva agilitzarà l'obtenció de permisos de treball i residència. La votació ha estat molt ajustada

Efe
1 min

Brusel·lesEl Parlament Europeu ha aprovat avui l'anomenat "permís únic" per als immigrants, la directiva que facilitarà i agilitzarà l'obtenció de papers de treball i residència dels 27 països de la Unió Europea a través d'una única sol·licitut. La directiva, que havia estat rebutjada el mes de desembre, ha estat aprovada amb 311 vots a favor i 216 en contra.

El text aprovat no inclou una polèmica esmena que carregava burocràticament els immigrants que, un cop tenien el permís únic, volien estudiar o demanar la reagrupació familiar. Tampoc s'han introduït altres esmenes presentades pels grups socialistes o el grup Verd en què es reclamaven més garanties socials per als temporers i als sol·licitants de protecció internacional. Per això, els grups d'esquerres han criticat que la directiva no dóna els mateixos beneficis laborals i socials a tots els immigrants.

El Regne Unit, Irlanda i Dinamarca no es veuran afectats per la directiva que ara serà analitzada pels ministres de Justícia i Interior dels 27 països de la UE.

stats