TRIBUNAL
Societat 19/06/2012

La parricida de Lloret creia que li volien prendre la custòdia dels fills

La parricida de Lloret va dir ahir que creia que els serveis socials britànics li volien prendre la custòdia dels fills. Va explicar que després del crim va intentar suïcidar-se amb cinc mètodes diferents.

Elisabet Escriche
2 min
La dona acusada de matar els seus fills, Lianne Smith, arribant ahir a l'Audiència de Girona, on la jutja un tribunal popular.

GIRONA.La mare que va matar els seus dos fills en un hotel de Lloret de Mar el 17 de maig del 2010, Lianne Smith, va declarar ahir que creia que els serveis socials britànics volien prendre-li els menors, una nena de cinc anys i un nen de menys d'un. També va assegurar que no recordava "amb exactitud" com havien anat els fets, tot i que en la seva declaració judicial presa just després dels crims confessava amb tota mena de detalls com els dos infants havien mort asfixiats amb una bossa de plàstic el cap. Alhora reconeixia que el que havia fet "no estava bé", però que no hi veia cap més sortida.

Durant la seva declaració davant un tribunal popular a l'Audiència de Girona, que va començar a jutjar-la ahir, Smith es va negar a contestar les preguntes del fiscal. Sí que va respondre, entre plors, a les poques que li va fer la seva advocada. Va assegurar que va decidir marxar de Barcelona cap a Lloret tres dies abans dels fets, després de veure un cotxe davant del seu domicili en què es pensava que hi anaven representants dels serveis socials anglesos que venien a prendre-li els fills.

El jurat popular, però, va poder conèixer tots els detalls del crim gràcies a la lectura i visualització de la seva declaració, en què culpa del detonant dels fets la seva filla gran -que ara té 23 anys-, que va denunciar el marit de l'acusada, Martin Anthony Smith, per abusos sexuals. Aquest fet els va portar a fugir d'Anglaterra cap a Barcelona el 2007. L'home va ser detingut pocs dies abans que la dona cometés els crims i es va treure la vida a la presó.

38 anys de presó

En la declaració judicial, Smith va explicar que després del crim va intentar suïcidar-se amb cinc mètodes diferents i que, entre intent i intent, va escriure tres notes, una dirigida als dos fills que acabava d'asfixiar i les altres a la policia. Smith, que s'enfronta a una pena de presó de 38 anys pel doble assassinat amb l'agreujant de parentiu i l'atenuant de confessió, assegurava que estimava molt els nens, que no els havia pogut donar una vida meravellosa i que es veurien en l'altre món.

stats