Societat 27/11/2014

Unes 300 persones participen a Barcelona en una 'flashmob' per denunciar la situació dels sensesostre

Es tracta d'una iniciativa impulsada per Càritas Diocesana de Barcelona sota el lema 'Per un habitatge digne i adequat. Ningú sense llar'

Europa Press
1 min

BarcelonaUnes 300 persones han participat aquest dijous a la plaça Sant Jaume de Barcelona en una 'flashmob' de Càritas Diocesana de Barcelona per denunciar la situació d'emergència residencial que es viu actualment a l'Estat sota el lema 'Per un habitatge digne i adequat. Ningú sense llar'. Totes les persones participants a la 'flashmob' han dipositat una petita casa de cartró al mig de la plaça com a acte simbòlic per reclamar que "el 2015 ningú es quedi sense un habitatge digne a Barcelona", ha afirmat la responsable del programa Sense Llar i habitatge de Càritas, Tere Bermúdez.

Prop de 3.000 persones no tenen llar a Barcelona, segons dades de la Xarxa d'Atenció a les Persones sense llar de 2013, que fan referència als que dormen al carrer (870), s'allotgen en equipaments de la Xarxa (1.451) i malviuen en assentaments (595). Aquestes són algunes de les situacions, fruit de la precarietat en l'habitatge, i la 'flashmob' ha volgut instar les administracions a que garanteixin l'accés a un habitatge digne i adequat.

A més de Barcelona, altres ciutats de l'Estat han organitzat una 'flashmob', amb el mateix objectiu, a iniciativa de Càritas, la Federació de Centres per a la Integració d'Ajuda a Marginats, la Federació d'Entitats de Suport a les Persones sense Llar, la Xarxa d'Atenció a les Persones sense llar i la Plataforma contra l'Exclusió residencial a favor de les persones sense llar de Bizkaia.

stats