Societat 31/10/2013

Una passejada nocturna entre sepultures, nínxols i panteons

Per vigília de Tots Sants, el cementiri del Poblenou organitza una ruta que ambienta i recrea la història del recinte amb personatges d'època

Ara
1 min

BarcelonaMés de mil persones han participat aquest dimarts i dimecres, 29 i 30 d'octubre, a les diverses passejades nocturnes organitzades al cementiri del Poblenou amb motiu de la festivitat de Tots Sants. Guiats pel personatge que emula Josep Maria de Cabanes i Escofet, l'alcalde de l'època, i amb una espelma per il·luminar el camí, els visitants han pogut conèixer els secrets del cementiri, així com algunes tombes de noms tan il·lustres com la del músic Anselm Clavé.

Cada ruta, d'uns tres quarts d'hora, ha comptat amb la presència d'altres personatges, com el bisbe de Sitjar, petites interpretacions de música −com el Cant dels ocells, de Pau Casals−, i fins i tot un homenatge a la cultura japonesa al tram final −amb la col·laboració de la Casa Àsia.

Difondre els cementiris i mantenir-ne el patrimoni

A part d'aquestes rutes pròximes a l'època de Tots Sants, Cementiris de Barcelona organitza, cada diumenge de mes, visites guiades al cementiri de Montjuïc −el segon i quart de cada mes, a les onze i a un quart de dotze del matí− i al del Poblenou −el primer i tercer diumenge de cada mes, a dos quarts d'onze i a dos quarts d'una del migdia.

La Ruta dels Cementiris va ser reconeguda com a Itinerari Cultural del Consell d'Europa, el maig del 2010. La Ruta Europea la componen seixanta-tres cementiris, entre els quals hi ha els de Montjuïc i el Poblenou, de cinquanta-quatre ciutats europees i cinquanta països. El propòsit és clar: promoure i difondre els cementiris del continent com a herència humana i fomentar-ne el coneixement.

stats