Societat 30/09/2011

Creen una pastilla per no emborratxar-se

Un equip d'investigadors nord-americans i australians proven amb ratolins aquest medicament. Han observat que evita l'embriaguesa i millora els reflexos

Ara
1 min

BarcelonaUn equip científics dels Estats Units i Austràlia està desenvolupant una pastilla per estar sobri. L'objectiu d'aquest nou fàrmac, encara sense nom, és evitar que les persones acabin emborratxant-se per més alcohol que ingereixin. Ho revela un nou estudi que analitza els límits de l'efecte de l'alcohol en el cervell i en les cèl·lules glials.

Els experiments que s'estan portant a terme amb ratolins demostren que els animals no s'embriaguen ni tampoc es desinhibeixen gens ni mica si prenen aquesta substància abans de consumir grans quantitats d'alcohol.

L'encara anònima pastilla està sent dissenyada per apaivagar la resposta immunològica del cervell. Concretament, l'experiment que s'ha fet amb els ratolins mostra que els animals que prenen aquest medicament no només es mantenen sobris sinó que els seus reflexos són molt millors que els dels ratolins que no l'han pres i que, per tant, tenen les cèl·lules treballant amb normalitat.

"Quan un ratolí s'emborratxa, el seu comportament és prou similar al d'un humà que també va borratxo: no pot moure's coordinadament de manera adequada. Si fem que aquestes cèl·lules immunològiques deixin de treballar, els animals no arriben a embriagar-se", explica Mark Hutchinson de la Universitat d'Adelaida.

D'acord amb les conclusions del seu treball, publicat al British Journal of Pharmacology, els investigadors defensen que també pot ser útil per combatre les infeccions com, per exemple, la meningitis.

Aquestes són les evidències científiques fins al moment. Tot i això, una altra qüestió és si les persones voldrien prendre-la i perdre's els moments de diversió que genera l'alcohol o si, d'altra banda, decidirien evitar-la i tornar als incòmodes moments en blanc sobre la nit anterior.

stats