De pastilles a revòlvers: desmantellat un pis on es venia droga a Pineda de Mar

A l'immoble s'hi va trobar marihuana i amfetamines, diners en efectiu i una trentena d'armes

La Policia Nacional espanyola ha desmantellat un centre de distribució de drogues a Pineda de Mar (Maresme) i n'ha detingut els tres màxims responsables. El pis era ocupat il·legalment i els ocupants prenien l'electricitat de manera fraudulenta i precària, cosa que comportava riscos per als habitatges adjacents. Amb l'operació es van intervenir 530 grams de marihuana, 71 pastilles d'amfetamines, 23 grams d'MDMA, 38 grams d'haixix i 1.500 euros en efectiu, a més de 13 armes de foc, 21 armes blanques de grans dimensions i una gran quantitat de munició. La batuda policial va ser possible gràcies a la col·laboració ciutadana, ja que es va dur a terme després que la policia rebés un avís anònim al seu portal web.

Durant la investigació els agents van corroborar que el domicili era freqüentat per toxicòmans, que s'hi estaven pocs minuts durant els quals es creu que compraven les drogues. Aquesta activitat provocava un clima d'inseguretat, ja que hi sovintejaven les disputes i baralles entre els toxicòmans, segons exposa la policia.

Entre les armes de foc requisades hi havia cinc armes llargues, tres de semillargues, quatre revòlvers, una pistola d'aire comprimit, una pistola llançabengales, una defensa extensible i una ballesta. Pel que fa a les armes blanques, hi havia set espases tipus catana, cinc tipus sabre, tres tipus matxet i sis navalles.

La Policia Nacional va rebre els primers indicis a través del seu web de col·laboració, que serveix perquè els ciutadans puguin comunicar, de manera confidencial, fets presumptament delictius.