Societat 30/08/2014

Les dones tenen més infarts per l'estrès de la crisi

Dos estudis presentats al Congrés Europeu de Cardiologia, que arrenca aquest dissabte, demostren l'augment de problemes de cor provocats per desastres naturals o la depressió grega

Acn
1 min

BarcelonaUn estudi presentat al Congrés Europeu de Cardiologia (ESC) ha registrat en un hospital de Grècia que des de l'inici de la crisi econòmica s'ha produït un augment dels infarts. D'un 86% en el cas de les dones i d'un 28% en el dels homes. El doctor Xavier García-Moll, cardiòleg de l'Hospital de Sant Pau, qualifica de "significativa" aquesta diferència i conclou que l'informe demostra que l'estrès crònic que afavoreixen els entorns de crisi econòmica és perjudicial per a les patologies cardiovasculars, "com també s'està veient a l'Estat". També ho és l'estrès agut que desencadenen fenòmens com ara l'huracà Sandy, segons un altre estudi. Durant aquest desastre natural es van produir un 23% més d'infarts.

El Congrés Europeu de Cardiologia –el congrés anual de la European Society of Cardiology (ESC)– ha arrencat aquest dissabte a la Fira de la Gran Via de Barcelona. Comptarà amb la participació de més de 30.000 cardiòlegs i s'allargarà fins el dimecres, 3 de setembre.

stats