Societat 31/07/2013

Les patronals del sector social demanen que no s'apliqui la suspensió dels ajuts de la llei de la dependència

Les entitats del sector social reclamen a la consellera Neus Munté, en un comunicat conjunt, que reconsideri l'aplicació de la mesura

Ara
1 min
IMPACTE EN CUIDADORS FAMILIARS I EN SERVEIS PROFESSIONALS  La reforma del juliol va retallar un 15% les ajudes als cuidadors familiars i l'aportació estatal als serveis professionals com les places de residència. De manera provisional, les comunitats autònomes han assumir la diferència, però enguany es farà realitat l'anunciat increment del copagament d'aquests serveis, que pot afectar especialment la gent gran.

BarcelonaLes organitzacions empresarials del sector social han emès, aquest dimecres, un comunicat en què demanen a la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, que no apliqui la suspensió anunciada dels ajuts de la llei de dependència. Acra (Associació Catalana de Recursos Assistencials), la Unió Catalana d'Hospitals, el Consorci de Salut i Social de Catalunya i UPIMIR (Unió de Petites i Mitjanes Residències) han expressat la seva preocupació davant l'anunci fet per part de la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, sobre la suspensió de les prestacions econòmiques durant els mesos d'agost i setembre.

Segons les patronals del sector, aturant les prestacions durant dos mesos s'impedirà que les persones grans que no poden pagar una plaça es quedin sense ingressar en un centre. A més, segons el comunicat, aquesta mesura crearà desocupació en els establiments assistencials, que és un dels pocs sectors que ha mantingut la capacitat per generar ocupació.

Les entitats han demanat a la consellera que reconsideri l'aplicació de la mesura i que estableixi un calendari per liquidar els deutes pendents amb els proveïdors de serveis. També reclamen que s'aturin les retallades en els pressupostos de Benestar Social i Família.

stats