Societat 17/05/2012

#novullpagar es coordina amb els treballadors dels peatges per pacificar la protesta

La campanya demana respecte entre insubmisos i treballadors. Les concessionàries ja han presentat 16.000 denúncies

Albert Balanzà
1 min

BarcelonaLa campanya #novullpagar ha engegat aquest dimecres una nova etapa, amb l'horitzó de la nova protesta coordinada de diumenge que ve, 20 de maig, i que busca una pacificació dels incidents que s'han produït entre insubmisos antipeatge i treballadors d'Abertis. Representants de la campanya i de les seccions sindicals de CCOO i UGT a Abertis han coincidit a assenyalar aquest dimecres que la protesta és "un clam de la societat catalana", en paraules de Jordi Tomàs (CCOO), i que el conflicte "és el model d'infraestructures", en paraules de Joan Montcada (UGT), i que entre treballadors i insubmisos antipeatge ha de prevaldre el respecte.

Els portaveus de la campanya, Aïda Àngel i Guillem Carbó, han fet una crida, en conseqüència, als insubmisos perquè no facin servir els clàxons ni enregistrin els treballadors de l'autopista a les barreres de pagament i que simplement expressin la voluntat de no pagar. Els representants de CCOO i UGT han assegurat que el protocol de l'empresa adverteix des de fa uns dies que, si es demana, el treballador del peatge ha de canviar el semàfor de vermell a verd.

Fins ara, les concessionàries de les autopistes han presentat un total de 16.000 denúncies contra conductors que s'han negat a pagar l'import d'un peatge.

stats