Societat 20/05/2012

El #novullpagar convoca aquest diumenge una nova protesta contra els peatges

Els partits independentistes i les plataformes contràries al pagament dels peatges d'autopista han fet una crida a participar massivament en la protesta d'aquest diumenge

Ara
1 min
Un actor participa a la campanya #novullpagar al peatge de Martorell/MANOLO GARCÍA

BarcelonaLa plataforma ciutadana contra els peatges #novullpagar ha convocat aquest diumenge una nova jornada de protesta coordinada als principals peatges, com Mollet, Alella, Vilassar, Martorell i Girona sud. La convocatòria arriba només vint dies després de la primera.

ERC, SI, Reagrupament, la CUP i les plataformes contràries al pagament dels peatges d’autopista han fet una crida a participar massivament en la convocatòria d’avui i han recordat que les autopistes han estat amortitzades “desenes de vegades”, en paraules del diputat de SI Uriel Bertran.

Els partits independentistes han anunciat que donaran cobertura legal a les persones que rebin multes per no pagar els peatges. Trànsit ja acumula 16.000 denúncies. En un 8% dels casos ha tramitat requeriments per identificar l’infractor.

En la primera protesta massiva del #novullpagar del passat 1 de maig passat, uns 2.500 conductors es van negar a pagar als seus peatges, segons dades d'Abertis. L'acció col·lectiva d'avui es farà a les dotze del migdia, en peatges com el de Vilassar (C-32), Martorell (AP-7), Mollet (C-33), Manresa (C-16), Girona Sud, Figueres Sud, Túnels del Garraf, Amposta- Deltebre, Ulldecona-Vinaròs, Reus, Castelló o Sóller.

stats