Societat 12/12/2013

'Pelegrins al cor de Barcelona', un itinerari cultural i espiritual per Ciutat Vella

Es tracta d'un llibre que explica la petjada cristiana a la ciutat, a través tant dels grans monuments arquitectònics com de les petites esglésies, capelles o cases de caritat

Ara
1 min

BarcelonaConstruïda sobre els fonaments d'un anterior temple romànic, la basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor és, juntament amb la Catedral de Barcelona i les esglésies de Santa Maria del Pi i Santa Maria del Mar, una de les joies de l'arquitectura gòtica barcelonina.

Aquesta és una de les obres arquitectòniques construïdes en ple creixement econòmic i cultural de la ciutat, el segle XIV. És aquí, precisament, on s'ha fet la presentació del llibre 'Pelegrins al cor de Barcelona', escrit per Jaume Castro i Meritxell Téllez, amb fotografies de Pere Vivas i editat per l'Ajuntament de Barcelona.

El llibre explica la petjada cristiana a la ciutat, a través tant dels grans monuments arquitectònics com de les petites esglésies, capelles o antigues cases de caritat.

Segons el degà de la Facultat de Teologia, Armand Puig: "De vegades no coneixem la ciutat que tenim ben a prop i, en aquest llibre, en canvi, redescobrim els racons i el patrimoni cultural. A més a més, els autors ho fan d'una manera amable i simpàtica."

stats