Societat 27/04/2011

Els fabricants de l'atracció d'El pèndol del Tibidabo es desvinculen de les qüestions tècniques del seu disseny

Els dos imputats de l'empresa italiana Fabbri s'han desentès dels aspectes tècnics de l'atracció, que va patir un accident mortal el passat mes de juliol, perquè no desenvolupen aquestes funcions.

Laia Espín
1 min

BarcelonaEls responsables de l'empresa italiana, que han declarat avui davant del jutge que instrueix la causa, van ser imputats després que la fiscalia ho sol·licités al jutge al concloure que les causes de l'accident de l'atracció del Tibidabo, on va morir una adolescent, fossin defectes de disseny, construcció i manteniment.

Els dos imputats han manifestats davant del jutge que les seves funcions a l'empresa no han estat mai relacionades amb les qüestions tècniques del disseny. Un és enginyer i es dedica, segons fonts judicials, a recopilar i coordinar informació i l'altre imputat fa la funció de coordinació dels temps de producció. Els dos però han declarat que els càlculs del disseny no els van firmar ells sinó una tercera persona, que no està imputada en la causa. Sobre aquest extrem, fonts judicials li han restat importància, ja que segons els informes pericials els càlculs estarien ben fets. De fet, l'informe pericial posa l'accent en el desgast de l'ancoratge de l'atracció com a principal causa de la caiguda de El Pèndol. També destaca que la qualitat de l'acer seleccionat per l'ancoratge no va ser l'adequat.

Avui també han declarat davant del magistrat tres imputats més de les empreses Copisa (empresa constructora), PATSA (empresa municipal del Parc d'Atraccions del Tibidabo) i Intec (encarregada del control tècnic). Amb les declaracions d'avui ja haurien passat pel jutjat la dotzena d'imputats que de moment hi ha en aquesta causa.

stats